Bangalore International Centre | Bangalore

Project Type | Competition Entry

Status | Entry Submitted

Project Team | Hardik Pandit, Geeta Pandit

Awards | Second Place

View

View from main road

Project Note | The design strategy for this program is not a generic solution, but we instead strived to create a space that reflects the soul of BIC with free-flowing ground plane acting as an extension of public realm from the adjacent BDA park. The directionality of the proposal highlights the site orientation, and makes it a part of the broader environment by visually connecting it to the BDA Park. Also, the key theme of nurturing BIC literally as an idea came from growing a skin over something very precious. Just like a shell trying the protect something very tender within. A befitting scale expresses the cultural and urban significance of this major international centre and a visually stimulating building shape.


Materiality

Advertisements
%d bloggers like this: